10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

Afscheid: het verhaal geschreven in foto's

Gesprek met Tom Linster en Rie Vanduren
West-Vlaanderen
Het proces van afscheid nemen van iemand die is overleden gebeurt in verschillende stappen. Het is een complexe en vaak verwarrende ervaring.

Dit proces 'vertalen' naar foto's: dat was de opdracht die natuurfotograaf Tom Linster meegaf aan een aantal amateurfotografen eerder dit voorjaar. 'Je foto's zeggen niets als je niets te zeggen hebt', was hierbij zijn leitmotiv. Betrokkenheid bij het thema is een voorwaarde, en maakt deel uit van een 'intiem' proces, wat het afscheid nemen ook is.

Vertrekkend vanuit de eigen ervaringen met dit thema, en vaak beïnvloed door de specifieke culturele achtergrond van de fotograferen, leverde deze workshop fascinerende, en hoogst persoonlijke foto's op.

Een selectie van deze foto's wordt op 20 juni getoond in Roeselare. Op 3 mei gaat Avansa-medewerker Jan Timmerman in gesprek met Tom Linster en Avansa-collega Rie Vanduren. Met de begeleiding van deze workshop zette Tom zelf een nieuwe stap als fotograaf. Hij vertelt er over zijn aanpak, het verloop van het proces, en hoe zijn eigen ervaringen met het onderwerp hierin hebben meegespeeld. Rie vertelt over de uitdaging en de mogelijkheden om het persoonlijke verhaal en proces van deelnemers te verbinden tot een collectief verhaal i.v.m. afscheid nemen.
Kunst
Lezing
ma 3 mei
19:30-21:00
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk
Locatie
online

online
8500 Kortrijk
België

deze activiteit vindt online plaats. Na inschrijving ontvang je een link om deel te nemen.
Voor deze activiteit moet je reserveren.