10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

Samen lezen: over troost en afscheid

Samen lezen over verlies en troost
West-Vlaanderen
We lezen samen een rakend verhaal en een gedicht over verlies en troost. Welke woorden werken en welke zinnen zijn onweerstaanbaar? Wat springt eruit, wat raakt je, welke beelden komen bij je op? Gedachten en emoties van personages doen je aan je eigen leven denken. De tekst werkt als spiegel voor eigen gedachten en gevoelens. Omdat gedichten emoties zo goed onder woorden brengen. En omdat samen lezen en erover praten je bij andere mensen brengt.

SamenLezen is een bijzondere en tegelijk simpele werkvorm. Iemand leest hardop een verhaal en gedicht voor en pauzeert doorheen de tekst. Het is in die pauzes dat we met elkaar in gesprek gaan.
Workshop
wo 5 mei
20:00-21:30
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk
Locatie
online

Wandelweg, 11
8500 Kortrijk
België

Dit programma vindt online plaats.
Het aantal beschikbare plaatsen
12
https://avansa-mzw.be/activiteiten/samen-lezen-over-troost-en-afscheid