10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

Rustpuntje

Ontmoetingsmoment aan De Stille Bron (enkel voor eigen cliënten)
West-Vlaanderen
Tijd voor verbinding, gesprek ... in alle rust aan de Stille Bron.
Ritueel
di 4 mei
10:00-11:30 en 15:00-16:30
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

Het voorbije jaar was heftig voor iedereen, ook voor de bewoners van Dominiek Savio. 
Er werd wel degelijk goed gezorgd voor hen, maar zorg geef je nooit genoeg.
Velen moesten heel lange tijd hun netwerk missen, leefden met angsten om besmet te worden, moesten zich ook steeds opnieuw aanpassen aan de strenge regeltjes. 
Tijdens het Rustpuntje, krijgen de bewoners de kans om langs te gaan bij een medewerker voor een gesprek aan De Stille Bron. 
Dit mag een gesprek zijn, maar ook stilte kan perfect ... want ook niet spreken en gewoon genieten bij het kabbelen van het water, de rust van de natuur kan voldoende zijn.

Locatie
Dominiek Savio vzw

Koolskampstraat 24
8830 GITS
België

De Stille Bron is een herdenkingsmonument dat in 2003 werd opgericht ter herinnering aan de overleden leerlingen, cliënten en medewerkers van Dominiek Savio.

Het omega teken staat centraal. Het is het teken van Einde en Begin, van Nieuw leven en Verder gaan. Vanuit de poort vertrekt een waterloopje. Het belooft hoop, het leeft, het streelt de namen van hen die deel uitmaakten van onze gemeenschap en die gestorven zijn. Zij zijn aanwezig. Geen van hen wordt vergeten. Hun namen liggen letterlijk kei-vast, onder de bescherming van het Kruis.

Wij volgen onze weg verder, onze eigen levensweg langs het wandelpad.
Er zijn rustpozen voorzien. Je kan er de stilte in je opnemen, de naam noemen die je dierbaar is, en luisteren naar wat je hart je vertelt. Dit is een plaats waar het goed is om te komen. Rust – in gedachten bij zovelen.

Iedereen die overlijdt krijgt een witte kei waar zijn naam wordt in gegrift. Deze wordt bijgelegd in de waterloop na de herdenkingsviering.
De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Organisator
Dominiek Savio vzw
Dominiek Savio vzw richt zicht op kinderen, jongeren en volwassenen met een (neuro)motorische handicap of niet-aangeboren hersenletsel.
Dit zowel op het vlak van onderwijs, zorg, therapie ... in de thuisomgeving en op de eigen sites.