10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

Online cirkel voor jongvolwassenen

Standing still/Still standing
Vlaams-Brabant
We have the choice nodigt jongvolwassenen (18-25j) uit in een online Cirkel om samen stil te staan en woorden te geven aan hoe je deze periode ervaart, wat je hebt verloren of moest loslaten, wat je hebt gevonden en ontvangen. Ieders beleving is anders. Je kan op verhaal komen in de Cirkel en de kracht leren kennen van luisteren en beluisterd worden. De aandacht voor elkaar brengt rust en versterkt ieders moed. Zo ontstaat er ruimte om te gaan staan voor jouw eigen keuzes.
Ritueel
wo 5 mei
19:30-21:00
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

Wie en wat heb je verloren of dienen loslaten? Hoe kan je al dan niet rouwen? Hoe blijf je staande als het leven zijn rauwe kant toont? Wat kan jou nog zin geven? Wat heb je ontdekt in jezelf en in de wereld tijdens deze periode van lockdown? Wat vind je echt belangrijk? Waarvoor kies jij?

De Cirkels zijn een eigentijdse, creatieve vorm van een oud ritueel om te vieren, eren, herdenken, rouwen, verdiepen, ontmoeten op een dieper niveau. De Cirkel is geen discussie. Er wordt van hart tot hart gedeeld over wat ons raakt als mens. Gewoon aanwezig zijn en luisteren is ook prima.

We have the Choice is ontstaan uit een burgerinitiatief van Kristin Verellen – die haar levenspartner Johan Van Steen verloor in de aanslagen van Maalbeek op 22 maart 2016 – en een kring van vrienden. We have the choice is uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 50 vrijwillige cirkelbegeleiders. Sinds de aanslagen begeleidt We have the choice Cirkels, zowel op locatie als online, in verschillende contexten op belangrijke momenten, in samenwerking met partnerorganisaties.

Cirkel voor jongvolwassenen tussen +- 18 en 25 jaar.

Deelname is gratis, maar je dient je wel vooraf inschrijven via Eventbrite.

Locatie
Online

Online
0000 Geen
België

Online - Zoom
Organisator
We have the choice vzw
In een tijd waar onzekerheid leidt tot isolement, vervreemding en verharding wil We have the choice een cultuur van verbinding, respect en maatschappelijk engagement versterken door authentieke ontmoeting in Cirkel te faciliteren.
Voor deze activiteit moet je reserveren.
Het aantal beschikbare plaatsen
90
https://www.eventbrite.be/e/heel-het-land-cirkel-voor-jongvolwassen-standing-stillstill-standing-tickets-145051666439