10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

Battlefields 'Een beeldende stem'

Expo: coronagevoelens op de academie.
West-Vlaanderen
Battlefields 'Een beeldende stem' is een expo met resem beeldende kunstwerken gerealiseerd door de studenten van de Academie Harelbeke Anders! uit de verschillende ateliers, elk met hun eigen artistieke discipline.
Deze kunstwerken zijn de beeldende vertaling van hoe de studenten zich op de academie voelen in deze coronatijden.
Expo
Kunst
di 4 mei
wo 5 mei
do 6 mei
vr 7 mei
za 8 mei
di 13.10 - 17.00, woe 13.10 - 20.30, do 8.30 - 12.00 & 13.10 - 20.30, vr 13.10 - 17.30, za 8.30 - 17.00
Uitzonderlijk gesloten op zaterdag 1 mei.
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

Er werd een fysieke expo opgebouwd in de exporuimte van de AHA! in de Tientjesstraat 4 te Harelbeke. Deze expo is enkel toegankelijk op afspraak en per gezinsbubbel tijdens de openingstijden van de academie. Je kan een afspraak maken door een mailtje te sturen naar: aha@harelbeke.be. Bovenop deze fysieke expo werd er ook een virtuele expo uitgewerkt die terug te vinden is op de website van de academie: www.academieharelbekeanders.be. Een virtuele trip die je meeneemt op sleeptouw doorheen de beeldende gevoelens van verschillende individuen.

Iedere student heeft op zijn/haar manier beeldend weergegeven hoe ze zich voelen in een academieomgeving die wel helemaal anders is dan dat ze gewoon zijn. Veel afstandsleren, kleinere klasgroepen, weinig sociaal contact, veel zelfstandig werken, geen continuïteit in persoonlijke en fysieke begeleiding in het artistieke proces,... Allemaal factoren die ervoor zorgen dat ook iedereen zich anders voelt en anders gedraagt.

Beeldende kunsten is het ideale medium om met de innerlijke en de soms moeilijk te plaatsen gevoelens naar buiten te komen. Anderzijds brengt het uiten via Beeldende Kunst rust met zich mee.

De expo Battlefields 'Een beeldende stem' loopt van  30 maart tot en met 9 mei 2021, in de exporuimte van de AHA! - Tientjesstraat 4 -  8530 Harelbeke. Meer info op www.academieharelbekeanders.be.

Locatie
AHA! - Academie Harelbeke Anders!

Tientjesstraat
4
8530 Harelbeke
België

Academie voor beeldende en audiovisuele kunsten.
De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Organisator
Academie Harelbeke Anders!
Academie Harelbeke Anders! - de AHA! - biedt deeltijds kunstonderwijs aan in Harelbeke in het domein Beeldende en Audiovisuele Kunsten voor studenten van 6 tot en met 106 jaar. Ieder nieuw schooljaar gaat van start de eerste week van september en de leerling kunstenaars kunnen kiezen uit een zeer ruim opleidingsaanbod. De hoofdacademie is gelegen in Harelbeke, maar voor de studentjes van 6 tot 12 jaar kan er ook les gevolgd worden in Bavikhove, Hulste en Stasegem. Je kan op de AHA! terecht voor verschillende artistieke disciplines. Voor de studentjes van het 1ste en 2de leerjaar is er Beeldenbad Junior, voor de studentjes van het 3de tot en met het 6de leerjaar is er Beeldenbad, Van Gogh atelier, 3D atelier en Animatiefilm in het aanbod terug te vinden. De tieners kunnen kiezen uit Kunstkot of Animatiefilm. Er worden ook een 3-tal initiatie ateliers aangeboden voor volwassenen: Nieuwe media - Keramiek - Beeldende Kunsten. Vanaf 16 jaar kan er ingestapt worden in één van de volgende ateliers: Schilder- of Tekenkunst, Grafiekkunst, Levend Model, Projectatelier, Glaskunst, Beeldhouwen en Ruimtelijke kunst of PAT (Persoonlijk Artistiek Traject). Voor alle eerder opgenoemde ateliers vanaf 16 jaar kan je ook nog 2 jaar Specialisatie volgen. In het atelier Kunst en Cultuur kan je terecht voor een vernieuwde vorm van Kunstgeschiedenis.
Voor deze activiteit moet je reserveren.
Reserveer je bezoek via: aha@harelbeke.be.
Openingstijden:
di 13.10 - 17.00, woe 13.10 - 20.30, do 8.30 - 12.00 & 13.10 - 20.30, vr 13.10 - 17.30, za 8.30 - 17.00
Uitzonderlijk gesloten op zaterdag 1 mei.