10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

Het Bureau van de Troost

Brieven schrijven in de expo Het Bureau
Oost-Vlaanderen
Het laatste jaar hebben we massaal voor onze schermen doorgebracht. Wat als we even terug tijd nemen, rustig gaan zitten en een echte brief schrijven? Tien dagen lang staat er een typmachine in Design Museum Gent. Kom langs, zet je neer aan het bureau, en neem de tijd om een brief te typen. Schrijf iets innigs, iets korts, iets formeels of een heuse liefdesbrief. Of schrijf over wat jou geraakt heeft de voorbije maanden.
We spannen een waslijn in het museum. Je kan er je brief ophangen. Wie weet biedt hij troost aan andere bezoekers.
Expo
Kunst
Schrijven
vr 30 april
za 1 mei
zo 2 mei
ma 3 mei
di 4 mei
do 6 mei
vr 7 mei
za 8 mei
zo 9 mei
Tijdens het de openingsuren van het museum.
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

Het laatste jaar hebben we massaal voor onze schermen doorgebracht, tokkelend op onze laptop, videobellend met vrienden, familie, collega’s en medestudenten, soms zelfs met onbekenden. Ons bureau werd in sneltempo een digitale hotspot. 

Wat als we even terug tijd nemen, rustig gaan zitten en een echte brief schrijven? Tien dagen lang staat er een typmachine in Design Museum Gent. Kom langs, zet je neer aan het bureau, en neem de tijd om een brief te typen. Dat mag driftig en fel, traag en bedachtzaam, of vinnig en vlug. Geniet van het geritsel van papier, het getik van de machine. Laat je inspireren door voorwerpen uit onze collectie. Schrijf iets innigs, iets korts, iets formeels of een heuse liefdesbrief. Of schrijf over wat jou geraakt heeft de voorbije maanden. 

We spannen een waslijn in het museum. Je kan er je brief ophangen. Wie weet biedt hij troost aan andere bezoekers. Na afloop sturen we jou één van de brieven toe.

Locatie
Design Museum Gent

Jan Breydelstraat 5
9000 Gent
België

Design is overal. Design Museum Gent maakt je bewust van de grote impact die design heeft op je dagelijkse leven. Via de uitgebreide collectie, die loopt van de vijftiende eeuw tot nu, tonen we de verantwoordelijkheid die ontwerpers, producenten en consumenten daarin dragen.
Organisator
Design Museum Gent
Je moet een toegangsticket voor het museum hebben, dan is de activiteit gratis en vrij te bezoeken.