10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

De Troostplek

Een plaats voor contemplatie
Oost-Vlaanderen
In De wereld van Kina: de Tuin maken we ruimte voor een Troostplek, een plaats voor troost, herinnering en stilte. Een plaats voor aandenken. Een plaats voor woorden in alle talen. Kom je hier even in stilte zitten? Laat je graag een aandenken, een gedicht, een paar woorden,... achter?
Ritueel
vr 30 april
za 1 mei
zo 2 mei
ma 3 mei
di 4 mei
wo 5 mei
do 6 mei
vr 7 mei
za 8 mei
zo 9 mei
De Troostplek is tijdens openingsuren van het museum geheel vrij en gratis toegankelijk.
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

In De wereld van Kina: de Tuin maken we ruimte voor een Troostplek, een plaats voor troost, herinnering en stilte. Een plaats voor aandenken. Een plaats voor woorden in alle talen. Kom je hier even in stilte zitten? Laat je graag een aandenken, een gedicht, een paar woorden,... achter? 

Volg de pijlen in de plantentuin naar de Troostplek. Deze plek kan je, gratis en zonder reserveren, bezoeken tijdens de openingsuren van het museum.

Locatie
De wereld van Kina: de Tuin

Berouw 55
9000 Gent
België

De wereld van Kina: de Tuin is een botanische tuin midden in de 19de eeuwse gordel van de stad.
De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Organisator
De wereld van Kina: de Tuin
Natuurmuseum voor kinderen en jongeren met een botanische tuin en spraakmakende collectie tentoonstellingen.