10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

The Burial

Begrafenis van een schilderij
Vlaams-Brabant
The Burial is een mulitdisciplinair kunstproject. Het omvat een kortfilm en performance die resulteren in abstracte, conceptuele schilderijen.
De Burial reeks wordt tentoongesteld in CC Het Gasthuis te Aarschot gedurende de maand mei in het kader van een ruimere overzichtstentoonstelling "Side Effects".
Expo
Film
zo 2 mei
ma 3 mei
di 4 mei
wo 5 mei
do 6 mei
vr 7 mei
za 8 mei
zo 9 mei
dinsdag tot vrijdag: op afspraak
zaterdag / zondag: 14:00 - 18:00
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

The Burial is een mulitdisciplinair kunstproject, het omvat een kortfilm en performance die resulteren in abstracte, conceptuele schilderijen.

In dit project maak ik minimalistische schilderijen op voor de toeschouwer betekenisvolle of beladen locaties. De schilderijen worden onmiddellijk in situ begraven terwijl de verf nog niet droog is. Het project is een conceptueel kunstwerk en kan naar believen oneindig gereproduceerd worden met toch telkens unieke, arbitraire schilderijen als fysiek eindresultaat.

De performance heeft een louterende abstracte onderlaag en is essentieel voor het project. De performance wordt vastgelegd op film of foto. Bijkomend wordt de performance ook vertaald in figuratieve olieverfschilderijen naar onuitgegeven scenes uit de kortfilm.
Zodoende ontstaat er een geheel van performance, kortfilm, abstracte en figuratieve schilderijen.

De kortfilm kan je hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=wY5XLC7cH-g&t=6s

Uiteindelijk is de bedoeling van het project om dit in opdracht van de toeschouwer te maken, op een uiterst persoonlijke locatie, zodat als het ware een één op één relatie ontstaat tussen de locatie, het verhaal van de opdrachtgever, de kunstenaar en het resulterend schilderij.

 

De Burial reeks wordt tentoongesteld in CC Het Gasthuis te Aarschot gedurende de maand mei in het kader van een ruimere overzichtstentoonstelling "Side Effects".

Locatie
CC Het Gasthuis te Aarschot

Gasthuisstraat 22
3200 Aarschot
België

De gasthuissite werd in 2005 omgevormd tot een culturele site.

Het eerste gedeelte van het kloostergebouw met kapel werd opgetrokken in 1655. Tussen 1700-1706 kwamen er 2 vleugels bij en werd de boerderij gebouwd. In 1767 werd in de vleugel langs de Gasthuisstraat de nog bestaande apotheek ingericht. Het Burgerlijk Gasthuis dateert van rond 1840. De O.L.V.-kapel van het Gasthuis, in neogotische stijl, werd in 1998-1999 volledig gerestaureerd. Z
De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Organisator
Dieter.F.Mertens
Onafhankelijk kunstenaar die samen met een kunstliefhebber in een intiem project wil stappen
Voor deze activiteit moet je reserveren.
registreren bij aankomst of aanmelden via tickets@hetgasthuis.be (gratis)