10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

Wondelingen

Een literaire wandeling over kwetsbaarheid
West-Vlaanderen
Wondelingen is een intieme voorstelling over kleine en grote kwetsbaarheden, die je worden ingefluisterd tijdens een wandeling in het Maria Hendrikapark in Oostende.
Wandeling
za 8 mei
zo 9 mei
vanaf 08:30-11:00 ( Je kiest zelf het uur van vertrek bij reservering. De wandeling duurt een uur. Je wandelt in 'je bubbel' of maximum met 4 volwassenen.
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

Wondelingen is een voorstelling over kwetsbaarheid van en met Laura Maes, Jozefien Mombaerts, Sachli Gholamalizad en Sofie Vandamme.

Wondelingen zijn gestemde, bestemde en ontstemde gedachten die kunnen ontstaan in je hersenen, in je buik of in je benen. Het zijn de gladde roerselen en de ruwe spinsels van je denken. Ze huizen in mensen die verdrinken op weg naar elders en ze ontsnappen uit diegene die hen vinden. Hoe draag je je littekens? Op je schouders of onder je huidrimpels? Zichtbaar of onzichtbaar? Wanneer worden de waarheden in je leven fictie en de feiten vage onbetrouwbare herinneringen? 

Wondelingen is wandelen met stem en klank in je oren. Strelend over je hoofd vragen ze of je dat ook kent: wondelingen. 

Een uitgave met illustraties van Charlotte Peys nodigt je uit om je eigen kwetsbaarheden te delen. 

 

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Cera

Locatie
Maria Hendrikapark, Oostende

afspraak ter hoogte de Mercatorlaan, 14
8400 Oostende
België

afspraak ter hoogte de Mercatorlaan, 14 bij de Oude watertoren en de Kariatiden, Henry Pickery
De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Organisator
De Letterie
De Letterie is een letterenhuis in Oostende, dat kleinschalige literaire activiteiten creëert en organiseert. De Letterie focust op interactie, verdieping en reflectie over ‘grote en kleine zaken des levens’, altijd vertrekkende vanuit het woord.
We organiseren schrijfcursussen en residenties, maar ook filosofie- en literatuurdagen over thema's als rouw of liefde, leesgroepen over Proust, literaire festivals en wandelingen.
De Letterie maakt ook eigen voorstellingen. Die gaan altijd over hét leven, maar bevinden zich dicht bij de verbeelding.
Voor deze activiteit moet je reserveren.
Info en tickets: deletterie@gmail.com
reservatie is mogelijk tot 7 mei
Prijs: 12€ (16€ inclusief de uitgave van de tekst, met illustraties van Charlotte Peys)