10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

Troostwandeling

Wandeling met momenten van bezinning
Oost-Vlaanderen
Via een uitgestippelde wandeling stappen we van de troostplek in het Martinuspark (aan de Oude Leiearm (St. Martinuskerk), Kortrijkstraat, Deinze) naar de Vlaamse troostplek in de Brielmeersen in Deinze. Onderweg houden we halt voor een korte bezinning d.m.v. een tekst of gedicht, wat stilte, muziek, ... en gaan op zoek naar wat troost.
Wandeling
vr 30 april
za 1 mei
zo 2 mei
ma 3 mei
di 4 mei
wo 5 mei
do 6 mei
vr 7 mei
za 8 mei
zo 9 mei
6:00-22:00
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

Via een uitgestippelde wandeling stappen we van de troostplek in het Martinuspark (aan de Oude Leiearm (St. Martinuskerk), Kortrijkstraat, Deinze) naar de Vlaamse troostplek in de Brielmeersen in Deinze. Onderweg houden we halt voor een korte bezinning d.m.v. een tekst of gedicht, wat stilte, muziek,  ... en gaan op zoek naar wat troost. 

Iedereen stapt in zijn/haar eigen bubbel, op eigen tempo.

Startplaats: Troostplek Ferm-Petegem-aan-de-Leie in het Martinuspark te Deinze (Kortrijkstraat - te bereiken via wandelpad langs de Oude Leie achter de Sint-Martinuskerk of vanaf de parking Brielpoort- over de wandel- en fietsbrug Brielpoortbrug, rechtsaf)

Na de wandeling kunnen kinderen zich uitleven op de speeltuin van de Brielmeersen. 

Locatie
Martinuspark Deinze

Kortrijkstraat 65
9800 Deinze
België

troostplek in het Martinuspark - cirkelvormig plekje, omrand met beukenhaag, appelboom middenin, ontluikende bloembollen en fleurige planten. Rustige zitplaats.
De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Organisator
Ferm Petegem-aan-de-Leie
secretaresse Ferm Petegem-aan-de-Leie