10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

'HEEL het land'-wandeling 2: Kortenberg (Everberg - Meerbeek)

Volg het Troostpad, door natuur en langs landhuizen en pittoreske dorpskernen
Vlaams-Brabant
FedOS vzw organiseert samen met 55+ Kortenberg een (coronaveilige) wandeling in het kader van 'HEEL het land'. Zo kunnen we elkaar in kleine bubbels opnieuw ontmoeten. Een wandeling van ongeveer 5 km, om in gezelschap te genieten van de natuur en het weerzien.
Tijdens dit wandelparcours is er de mogelijkheid om stil te staan bij een 'troost-boom', waar deelnemers als zij wensen een boodschap in kunnen hangen. Hiervoor zijn lintjes voorzien waarop geschreven kan worden en die in de boom kunnen worden geknoopt.
Wandeling
ma 3 mei
12:30-17:00
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

OPGELET: Deze wandeling gaat door op de opgegeven datum indien de corona-maatregelen het toelaten. Zo niet, wordt de wandeling verzet naar een latere datum.

Inschrijven kan tot 23 april, via dit online inschrijvingsformulier.

Extra info omtrent parkeerplaats, een plannetje, openbaar vervoer, eventuele sanitaire mogelijkheden... ontvang je ná je inschrijving. 
 

Maandag 3 mei 2021: Kortenberg (Everberg - Meerbeek)

In Kortenberg wisselen natuur, mooie landhuizen en pittoreske dorpskernen elkaar af. Onderweg kan je genieten van dieren, hoge bomen die vergezeld worden van maretakken en een kasteel dat bewaakt wordt door twee leeuwen. Op het wandelpad pad kom je verschillende troost- en bezinningsplekken tegen. Deze zijn ontworpen door FERM, zij hebben reeds over heel Vlaanderen troostplekken en wandelroutes gevestigd. Naar eigen keuze kan je hierbij stilstaan.

Locatie
Startplek: Troostpad Kortenberg, tussen Bankstraat nr. 23 en het rondpunt, Everberg

Voetweg
tussen Bankstraat nr. 23 en het rondpunt Everberg
3078 Everberg (Kortenberg)
België

Het startpunt ligt op 3km wandelen van het station van Kortenberg.
De wandeling verloopt over natuurlijk terrein. Voorzie dus aangepast schoeisel.
Langs het parcours zijn er geen sanitaire voorzieningen: hou hier rekening mee.
Organisator
FedOS vzw
FedOS vzw is een onafhankelijke sociaal-culturele vereniging voor 50-plussers, met lidclubs en individuele leden in heel Vlaanderen en Brussel. Optimaal ouder worden is ons doel, gemeenschapsvorming en cultuurparticipatie zijn onze troeven.
Voor deze activiteit moet je reserveren.
Het aantal beschikbare plaatsen
40 personen per wandeling
Je kunt individueel inschrijven, of met een bubbel van maximum 4 personen. Inschrijven kan tot 23 april, via dit online inschrijvingsformulier:
https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=rMJra-wJkk6MuhoPnog2TxqcBFY98LFHn0xRuMc66wZUQTdVQU1XU0dBV0NVUEMySEhKUEhMVkpQOS4u

Lukt dit niet? E-mail dan naar: heelhetland@fedos.be
Het inschrijvingsgeld bedraagt 3 euro en hoeft pas betaald te worden wanneer u onze bevestigingsmail krijgt (met daarin de betalingsgegevens). Een hapje en een drankje zijn in deze prijs inbegrepen.