10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

Rondomommen-Mentourner

Samen zitten in een stil moment -S'asseoir ensemble en silence
Brussel
Deze activiteit is reeds volzet
Samen met de bewoners van het solidair intergenerationeel wooncomplex Casa Viva, de bezoekers.sters van lokaal dienstencentrum Forum en de buurtbewoners van de Anneessenswijk, zitten we even stil bij de transitie van het afgelopen jaar.
We vormen een cirkel van kruiden die we later in de gemeenschappelijke moestuin planten.
Ritueel
Andere
wo 5 mei
14:00 - 16:00
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

Bij het lokaal dienstencentrum Forum blijven de deuren wijd open staan voor de vereenzaamde oudere Brusselaars in hartje Brussel. Een babbel blijft mogelijk maar de verbinding van de gezamenlijke activiteiten ligt al een hele tijd stil. We organiseren belrondes, stoepbabbels, liefdespost...Samen komen blijft moeilijk, kan enkel nog in zeer kleine groepen. Op 5 mei willen we samen zitten in verschillende cirkels, we gebruiken tuinkruiden om de cirkels vorm te geven. De kruiden worden samen met de buurtbewoners, bezoekers.sters en Casa Vivianen in de gemeenschappelijke moestuin gezaaid. Stilstaan bij het verlies van de momenten samen, bij de onderbreking van de verbinding. En een eerste wens uitspreken voor het nieuwe samenkomen.

Locatie
Forum ldc

Muggenstraat 5
1000 Brussel
België

Forum ldc ligt in het centrum van Brussel, aan het Fontainasplein. Sinds januari 2020 zijn we nieuw in de buurt.
De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Organisator
Forum ldc
Forum is een lokaal dienstencentrum in centrum Brussel. Als deel van LD3 bouwen we aan participatieve, zorgzame wijken in Brusselse buurten opdat iedereen succesvol ouder wordt.