10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

De Vloekhoek

Workshop scheldtirade schrijven en opvoeren
Antwerpen
Zit de Corona-crisis je tot hier? Wil je 't er eens goed uitlaten op een grappige en intense manier?
Tijdens deze gratis workshop in het Stadspark van Turnhout word je begeleid om je eigen (creatieve) scheldtirade van ongeveer honderd woorden te schrijven.
Hierna krijgt ieder die wil de kans om in de stijl van speaker's corner de zelfgeschreven tirade ten beste te brengen. Deze tirades worden opgenomen en verwerkt in een podcast die achteraf opnieuw beluisterd kan worden. En dit alles uiteraard Corona-proof.
Coaching
Ritueel
Workshop
za 8 mei
zo 9 mei
Met tijdslots:
13:00 tot 13:50, 14:00 tot 14:50, 15:00 tot 15:50, 16:00 tot 16:50
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

Op een grasveld in het Turnhoutse Stadspark geven we jou de kans om je emoties rond de Corona-crisis uit te drukken in de vorm van een (ludieke) scheldtirade. In kleine groepjes van 3 personen begeleiden we jou om jouw eigen tekst te schrijven en die nadien op te voeren.
Elke groep heeft een tijdslot van 50 minuten - en die vullen we zo in:

  • Verwelkoming
  • Terugblik op jouw jaar Corona-crisis
  • Schrijven van je scheldtirade
  • Stemopwarming
  • Opvoering en klankopname van de scheldtirade
  • Afkoeling en afscheid

De klankopnames worden verwerkt tot een professionele podcast die online kan worden beluisterd. Je ontvangt een openbare link om deze te delen met vrienden en familie.

Vanaf een leeftijd van 14 jaar kan je je inschrijven via scheldtiradeturnhout@gmail.com. Je geeft in je mail de volgende info mee:

  • aantal deelnemers (max. 3 per tijdslot)
  • namen deelnemers en hun contactgegevens (voor eventuele contact-tracing)
  • voorkeur dag en tijdslot (wordt verder besproken in opvolg-mail)

 

Gedurende deze activiteit dragen wij samen met jou zorg voor ieders veiligheid en worden de op dat moment geldende maatregelen toegepast.

(credits foto: Patrick Fore - https://unsplash.com/@patrickian4)

Locatie
Stadspark Turnhout

Parklaan 54
2300 Turnhout
België

Grasveldje aan hoofdingang langs Ring Turnhout (Parklaan) - tegenover ingang speeltuinen en zwembad
Google maps coördinaten: https://goo.gl/maps/1FJcVVJtUGxYE7vm9
De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Organisator
Karolien De Belder en Jorgo De Groof
Karolien De Belder en Jorgo De Groof zijn levenspartners en ouders van twee jonge kinderen. Ze zijn beide bezorgd om de impact van de Corona-crisis op onze geestelijke gezondheid. Hun professionele achtergrond leent zich tot het uitdenken en begeleiden van dit soort creatieve activiteiten.
Voor deze activiteit moet je reserveren.
Aanmelden met een mailtje naar scheldtiradeturnhout@gmail.com. Vermeld namen en contactgegevens deelnemers en voorkeur dag en tijdslot.